Prepadli pracovníčku zmenárne, ukradli jej asi dva milióny korún

08.09.2008 Poprad

Poprad 8. septembra (TASR) - Pracovníčku jednej z popradských zmenární prepadli dnes dopoludnia okolo 9.30 hod. na námestí v Poprade a ukradli jej tržbu približne dva milióny korún (66.387,84 eur).
Po páchateľovi, či skôr páchateľoch, polícia v súčasnosti intenzívne pátrá. Na cestách v celom okolí Popradu sú policajné hliadky.
\"Polícia pátrá po vozidla Škoda Octavia zlatej metalízy s ružomberským evidenčným číslom, na ktorom mal páchateľ resp. páchatelia odísť, \" informovala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová.

Doplnené:

\"Stalo sa to, keď žena vychádzala z domu do práce a nasadala do svojho auta. Otvorila najprv zadné dvere a položila na zadné sedadlo tašku, v ktorej bol notebook a peniaze. Okamžite k nej pristúpil neznámy muž vysoký asi 160 až 170 cm, oblečený bol v tmavom odeve, kapucňu mikiny mal prehodenú cez tvár až k nosu, sotil do ženy, schytil zo sedadla tašku a utekal smerom k zaparkovanému autu, \" informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová.
Žena sa rozbehla za ním, ale nepodarilo sa jej ho chytiť, keďže muž nasadol na sedadlo spolujazda do vozidla Škoda Octavia farby zlatá metalíza s ružomberským evidenčným číslom. Auto odišlo smerom do centra mesta.
Prepadnutá žena zavolala policajtov, ktorí vyšetrovaním zistili, že evidenčné číslo bolo v noci ukradnuté z iného auta v Ružomberku. Hneď po nahlásení polícii bol vyhlásení uzáver ciest v Prešovskom kraji, ktorý trval takmer do dvanástej hodiny. Po páchateľovi naďalej pátrajú.
Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre zločin krádeže. Polícia naďalej vykonáva potrebné procesné úkony.
 

Vyberte región